Blog

Vrijheid, blijheid

Zoals je misschien wel is opgevallen ben ik niet heel consequent in de dagen waarop ik mijn nieuwe blogs online gooi! Met uitzondering van de gastblog want dat vind ik gewoon lekker verfrissend op de maandag. Ik schrijf veel op gevoel, en ondanks mijn (giga) lijst aan blog ideeën in mijn notitie app, moet het juiste moment daar zijn. Daar komt bij, er is niemand die tegen mij zegt ‘’het moet nu’’! En dat is ook best fijn toch? Hoe ik om ga met het posten van mijn blogs is ook wel de manier hoe ik in het leven sta. Natuurlijk zullen er altijd ‘’moetjes’’ tussen zitten. Je moet naar de tandarts, je moet boodschappen doen, je moet je huishouden bijhouden, je moet werken om geld te verdienen, je moet, je moet, je moet. Want als wij dit allemaal niet zouden doen, tsja zou niet goed aflopen vrees ik. Maar juist door al dat moeten, vind ik het heerlijk om het overige gewoon vrij in te delen. Ik doe niet aan verplichtte evenementen zoals verjaardagen, etentjes, telefoontjes etc. Ik kom omdat ik wil komen want anders zie  je mij gewoon niet. Weet je hoe bevrijdend dat is? Maar geloof mij als ik zeg dat ik niet altijd zo was. ‘’Vroeger’’ trok ik mij veel meer aan van wat andere mensen zouden kunnen denken van mijn afwezigheid. Als ik echt geen zin had bedacht ik een Uber leugen, I know niet aardig. En vervolgens ging ik het nog goed praten voor mijzelf ook. Tot ik besloot dat er eigenlijk niks goed te praten viel. Als ik de beslissing neem om een uitnodiging vriendelijk af te slaan, dan is dat toch mijn beslissing? Ik ben hier vrij in, en jij bent dat ook. Waarom die onnodige druk zo extreem toe laten  in een leven waar je al zoveel moet?

 101 smoesjes

Soms hoor ik van vriendinnen hoe zij in dubio staan omdat ze een afspraak gemaakt hebben maar eigenlijk helemaal geen zin hierin hebben. Dan bedenken ze 101 smoesjes hoe ze eronder uit kunnen komen. Dan vraag ik ook, zou het niet veel makkelijker zijn om gewoon de waarheid te vertellen? Gewoon zeggen waarom je er op dit moment geen behoefte aan hebt? Klinkt misschien gek maar het zou je verbazen hoe relaxed mensen kunnen reageren op de waarheid. En persoonlijk denk ik dat zij het vervelender vinden dat je liegt, men is toch niet gek. Het is toch vreemd dat wij onszelf zo’n druk opleggen omdat het schijnbaar zo zou horen. Weet je hoe vaak ik mensen iets hoor zeggen als, ‘’bah ik moet dit weekend naar drie verjaardagen’’. Zie jij hoeveel foute dingen er in die zin voorkomen? Ik wel.

 ALA noemen ze dat

Dit zelfde geldt ook voor plannen. In het leven van een moeder met kleine kinderen is er niet zoiets als een strakke planning. Ja, je kan hem maken maar succes met de uitvoering. Het zal negen van de tien keer niet aan jou liggen hoor maar er is altijd wel iets wat ervoor zorgt waardoor je zeer flexibel moet kunnen zijn met timemanagement. ALA noemen ze dat. Oftewel Accepteren, Los laten, Aanpassen. Nee hoor grapje, dat verzin ik terplekke. Maar eerlijk, er zit wel wat in. Wat brengt het jou als je het onhaalbare probeert te behalen? Stress. En dat is voor niemand leuk!  Dus ik zou zeggen, probeer het eens! Maak een planning, laat het in de soep lopen, en laat los..

 Kwast, roller, spons etc..

Al dit bovenstaande is eigenlijk een hele lange en ongepaste manier om aan te geven dat ik de komende weken (ik hoop niet meer dan drie) iets minder actief zal zijn op tamaraweetbest. Maar wel met een hele goede reden! namelijk.. EEN NIEUW HUIS. Wij hebben de afgelopen vijf, ja echt waar, vijf maanden bij mijn ouders mogen bivakkeren. En ondanks dat we ook zeker gelachen hebben met elkaar, zijn wij het ook allemaal meer dan zat! Maar dat lijkt me vrij normaal toch? Dus ik zal mijn laptopje in moeten ruilen voor een kwast, roller, spons.. etc.  zodat ik zeer binnenkort in ons nieuwe stulpje lekker verder kan schrijven! Klussen is de ultieme relatietest toch? 

“Klussen is de ultieme relatietest toch?”

 

Misschien vind je dit ook leuk...

4 Comments

  1. Oke nu wil een blog hoe het was om weer bij je ouders te wonen!

    1. Daar ben ik eigenlijk stiekem ook wel erg benieuwd naar😉

  2. Wat super. Gefeliciteerd mop. Eindelijk.

  3. Manuela Hartman says:

    Leuk weer om te lezen je hebt gelijk ga het is toepassen 😊😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =