Blog

Omdat hij geen kleurtje heeft

Gezien de moderne multiculturele samenleving waar wij in leven wil ik het liefste geloven dat we allemaal ruimdenkend zijn. Maar dat zijn we niet. Na de komst van onze jongen Jonah werd mij dit maar wat duidelijk.  Niet alleen na de bevalling werd zijn PRACHTIGE verschijning een ‘’onderwerp’’ op zich maar ook tijdens de zwangerschap kon er al eens iets geroepen worden.  Ik zal even het plaatje voor jullie schetsen. Errol: Half Nederlands/Half Surinaams. Als ik zijn huidskleur zou moeten beschrijven, zou ik toch wel het woord halfbloedje gebruiken in de meest voorkomende vorm. Dus, niet heel donker maar ook niet licht. Ja in de winter misschien iets lichter. Jayson: Driekwart Nederlands/kwart Surinaams. Jay is donkerder dan Errol. Hij heeft stijl zwart haar en donker bruine ogen. Ik(Vol Nederlands): Blond haar, groen bruine ogen en niet zo wit als een melkfles maar toch wel echt blank. Nu komt ons pronkstuk. Jonah: Driekwart Nederlands/kwart Surinaams. Blank. Oké niet zo als ik.. er zit een klein pigment in maar in principe is hij dus gewoon blank. Donker bruine ogen (net als zijn broer) en een kop vol met rossig/koper gekleurde krullen.

Dit zijn de reacties waar ik van kan genieten

Ik ben niet alleen verliefd op hem en zijn heerlijke smoeltje, karakter en de rest van zijn voorkomen. Maar ook zijn haar laat mij elke dag weer stralen. Het is bijzonder uniek zo heb ik mij al meerdere keren laten vertellen door wild vreemde mensen. Overal waar we komen genieten mensen van zijn sociale gedrag, zijn onbevangenheid maar dus ook van zijn mooie kop krullen. Dit zijn de reacties waar ik van kan genieten. Al moet ik zeggen dat het mij momenteel niet meer zoveel doet als in het begin.

EN DAN WAT ALS HIJ ROSSIG IS?!

Echter toen ik zwanger was en er gegist werd naar het uiterlijk van Jonah is er meerdere malen gezegd; hij kan ook rossig zijn. Als de tijger moeder die ik al ben sinds ik op dat stokje zat plassen reageerde ik altijd zeer gepast daarop. EN DAN WAT ALS HIJ ROSSIG IS?! Hormonen waren dat natuurlijk.. -_- Kijk, ik snap het aan de ene kant wel. Om de één of andere hele vreemde reden ligt er een taboe op rossig haar. Vraag mij niet hoe dat komt want ik vind het gewoon heel raar. Mijn broer was vroeger rossig en die is bijna zijn hele jeugd gepest. OM DE KLEUR VAN ZIJN HAAR. Iets waar hij nooit zelf voor heeft kunnen kiezen, net als bijvoorbeeld je huidskleur. Maar goed, om vooral niet alle familie en/of vrienden banden te verkloten liet ik deze opmerkingen verder links liggen want ja, dat is een haarkleur toch niet waard he?

 En hij is met het zonnetje erop gewoon rossig

Maar nu is het dan zover, Jonah is alweer 15 maanden. Oftewel een jaar en drie maanden. En hij is met het zonnetje erop gewoon rossig. Zonder het zonnetje vind ik het meer een koper kleur maar voor die diehard haar bestudeerde (klopt dat? nee vast niet) is hij gewoon altijd rossig.  In de afgelopen maanden heb ik regelmatig gehoord, hoe kan hij toch zo blank zijn? trekt dat nog bij? waarom heeft hij geen zwart haar? of dan tenminste bruin of blond? Mensen van het goede leven, voor nu en voor altijd ga ik jullie (en jullie weten wie jullie zijn) antwoord geven op deze (best bemoeizuchtige) vragen. 

DNA

 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. Een prachtige familie. Xxx

    1. tamaraweetbest says:

      Dankje wel lieve Wil! XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 − two =