Blog

”Oh no you didn’t” Yes she did!

Vaders van het goede leven!! Zijn jullie er? Top, ga hier even lekker voor zitten met een biertje of iets anders verfrissend waarmee je vrouw de koelkast gevuld heeft en LET OP! Voor de mama’s.. just enjoy it. Kijk, heren, ik ga nu niet beweren dat elke papa een lesje in papa zijn nodig heeft want dat is niet eerlijk en simpelweg ook niet waar. Er zullen vast tal van papa’s zijn die even veel poepluiers verschonen, even vaak het badje vol laten lopen en sneller opstaan dan mama wanneer het kleine mensje weer eens met zijn vingertjes ergens aan zit. MAAR helaas is het ook echt zo dat er nog veeeeeeeeeeeeeeeel te veel papa’s zijn die geen vinger (lees poot) uitsteken. Omdat het mijn ervaring is die mij geleerd heeft dat mannen niet van lange lappen teksten houden ga ik het gewoon even opdreunen. Hier komen de 5 OH NO YOU DIDN’T

Stront aan de knikker

Als jullie gezamenlijke vlees en bloed zijn of haar luier vol gescheten heeft is het niet per definitie de taak van mama om deze te verschonen. En ik zal je vertellen waarom!  JOUW ZAAD. Voordat je begon aan dit avontuur dat heet ‘’stront aan de knikker’’ vond je jezelf waarschijnlijk een hele meneer toen jij dacht dat jij dit klusje wel even zou klaren. Maar die hele meneer is vaak nergens te bekennen op het moment dat het kereltje of dametje toe is aan een schone broek. Want poepluiers verschonen is niet leuk he! Nee, dat vind mama ook niet. SO BE A MAN en maak je handen vies want als je auto wat mankeert ga je er ook onder liggen.

Opruimen

Terwijl je jouw kinderen de ruimte gunt om lekker vrij te spelen in de wat ooit een keurig opgeruimde woonkamer was, wil je toch niet dat het huis 24/7 bezaait ligt met speelgoed. Dus als je als mama zijnde een dagje thuis bent met de kleine drol, ruim je regelmatig even wat op. Dit proces herhaal je ongeveer 30x en dan komt papa binnen. JA VADERS, het zag er niet de hele dag zo uit. Echt niet! Dus als jij geen zin hebt om de rest van de avond in een teringbende te zitten, ruim op! Jij hoeft het maar één keer te doen..

Emotioneel welbevinden

Kleine kinderen zijn net doorgedraaide volwassene. Nu klinkt dit heel absurd maar eerlijk waar, kinderen doen maar wat. Ze zijn all over te place met hun gevoelens, kunnen van de slappe lach in een jank bui schieten en ze kunnen daar simpelweg niks aan doen. Huilen is namelijk een hele fijne uitlaatklep als je nog niet het vermogen hebt om je uit te drukken in woorden. Om deze reden papa’s, probeer dat grut een beetje te begrijpen. En niet zoals je vrouwen al je hele leven zonder succes probeert te begrijpen maar heb gewoon een beetje vaderlijk begrip. Dat hebben zij niet alleen nodig maar dat verdienen zij.

Alles zullen we eerlijk delen

Het is niet makkelijk. Kinderen opvoeden. Je zal altijd op dat punt komen, doe ik het wel goed? Als jij je zorgen maakt om één van de kinderen moet je dit met papa kunnen delen! En niet alleen aangehoord worden, nee delen. Kijk papa’s, vrouwen dragen zo’n spruitje negen maanden he. De band die we ontwikkelen met ons kind nog voordat ze hun entree maken is niet in woorden uit te drukken. Dus ja, wij maken ons zorgen. Ernstige zorgen. Maar daarnaast, genieten wij ook extreem. Wij willen dit met jullie delen. Sta open.

 TOT SLOT!

Nu kan ik mij voorstellen dat de zeer betrokken vaders onder jullie denken ‘’dit wijf kletst uit haar nek want ik zie mijzelf hier helemaal niet in’’ GOED ZO!!  Mocht je jezelf hier nou wel in terug zien, ook al is het maar een beetje? Lees dan vooral nummertje 5.

Wees aanwezig!

Misschien heb je niet altijd zin in die poepluier, dat badje, naar bed brengen, eten geven, emotioneel begrip tonen of lekker alles delen. Het kan ook zijn dat je dat niet altijd kan opbrengen, dat is oké.  Maar wat niet oké is, is absentie. Alle kindertjes hebben een papa nodig, verdienen een papa, horen bij een papa.. En alle mama’s hebben een man nodig die deze papa wil zijn. Bewust kiezen in je leven is zo belangrijk! Niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor je nageslacht. Want als jij al niet bewust voor je kinderen kan kiezen, hoe gaan zij dat dan voor zichzelf doen?

Yes, she actually did.

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

four + eight =