Blog

Break or not?

Het is niet echt wiskunde ‘’waarom’’ stelletjes vaker ruzie maken tijdens het klussen in huis maar het kan soms wel leiden tot hilarische taferelen. Vind ik althans.  Op het moment dat de gemoederen hoog oplopen staat het huilen je natuurlijk nader dan het lachen en is er geen tijd om de humor ervan in te zien want je bent veel te druk met het toesmijten van verwijten naar elkaar. Op dat moment is alle redelijkheid zoek en gaat het er meer om wie het hardst kan schreeuwen. (dat ben ik trouwens) Alhoewel, Errol schreeuwt niet snel maar als hij schreeuwt moet ik altijd een beetje lachen stiekem. Hij denkt dat ik lach van de zenuwe maar nee, ben gewoon niet snel onder de indruk.

Ik ben ook wel een vuile bloedzuiger soms

De afgelopen weken hebben wij redelijk wat wedstrijdjes gehouden. Wie gooit het hardst, wie begint met schreeuwen, wie schreeuwt het hardst en wie houd het vol om te blijven staan! Die laatste, win ik everytime! Errol heeft er echt een handje van om de benen te nemen als het te heet onder zijn poten wordt (ik haat dat trouwens) omdat hij dan zijn hoofd kan leeg maken. Hetgeen wat hij dan eventjes vergeet is dat terwijl hij zijn hoofd aan het leeg maken is, ik die van mij aan het vullen ben met nog meer redenen om kwaad op hem te zijn. En dan staat de ‘’jij liep weer weg’’ toch wel op nummer één. Maar goed, ik heb inmiddels geleerd dat het weinig zin heeft om de deur te blokkeren of de autosleutels snel in me broekzak te proppen, en ik laat hem gewoon gaan. Als hij dat nodig heeft moet ik het maar accepteren. Ik ben ook wel een vuile bloedzuiger soms, dat geef ik toe, maar mij achterlaten midden in een ruzie vind ik gewoon klote.

Is dat niet een beetje te laag mop?

‘’Klusruzies’’ ontstaan meestal op het moment dat de vermoeidheid toe slaat. Je bent het allebei spuugzat om in de bende te zitten, uit te moeten vogelen hoe iets in elkaar moet en hier de nodige discussies over te voeren. Want hoe je het ook went of keert, naar elkaar luisteren is niet altijd even makkelijk. En een goed bedoeld advies kan in zo’n situatie al snel slecht opgepikt worden. Als ik bijvoorbeeld aan Errol vraag of hij de kapstok ‘’even’’ wil ophangen, dan ga ik ervan uit dat hij logischerwijs de hoogte juist bepaald zodat niet alleen de kaboutertjes hun jas kwijt kunnen maar ook de ‘’grote’’ mensen. Als hij dan super gejaagd, gefrustreerd en vrij opgefokt aan deze taak begint, zie ik het al aankomen natuurlijk. Wijs houd ik mijn mond en neem ik zelfs even wat afstand. Ik hoor hem boren en de control freak in mij dwingt me om toch even te gaan kijken naar de hoogte van het gaatje. Deze hoogte is nu niet bepaald wat ik in gedachten had dus vraag ik hem  op een rustige toon ‘’is dat niet een beetje te laag mop?’’

WERELDOORLOG 3

Een waterval van onsamenhangend geschreeuw volgt en de stofzuiger (die nieuw is!) krijgt een trap na. (Die stofzuiger heeft niks gedaan he!!) Dus wat hij allemaal zei (behalve; DOE HET LEKKER ZELF DAN) weet ik niet eens meer. Ik werd gewoon kwaad omdat hij onze nieuwe spullen dreigt te slopen. Dus in een opwelling schreeuw ik ‘’DONDER MAAR LEKKER OP!!’’ ‘’ALS JE TOCH ALLES  GAAT SLOPEN’’ Tsja, meer woorden dan dat zijn er niet nodig voor Errol om de deur uit te rennen dus zo gezegd zo gedaan. Met nog een ‘’normale mannen nemen hun vrouw mee uit eten op Valentijnsdag LUL’’ op de achtergrond trekt hij de deur dicht. Om vervolgens de deur weer open te doen en heel beheerst te zeggen ‘’normale vrouwen.. (pauze) houden hun mond dicht’’

Wat lul jij nou uit je nek man

Zie me, wat? En niet boos he!! Meer een lachende, wat lul jij nou uit je nek man. Hij gooit de deur weer dicht en loopt weg. We zijn denk ik nog geen 20 min verder of de deur gaat weer open. De sfeer was weer kalm dus vraag ik hem lachend ‘’maar babe, wat was dat nou voor scherpe comeback’’? Ja zegt ie lachend met neergeslagen ogen, geen idee!!  Zo gaat het vaak bij ons. Omdat wij eigenlijk zelden ruzie maken en het vaak bij kleine discussies blijft is zo’n schreeuwpartij soms best verfrissend. En aangezien we er later allebei om kunnen lachen, zal het ook wel geen break up waard zijn!

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

2 Comments

  1. Vuile bloedzuiger dat je bent!

    1. tamaraweetbest says:

      Hahaha ‘beetje’ late reactie.. maar je weet het he, doe ik graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =