Blog

8x op avontuur met je dreumes!

Wat ik zo heerlijk vind aan een dreumes is dat alles leuk is! Helemaal natuurlijk als het nieuw is en een groot voordeel is dat je niet met geld hoeft te smijten. Maar wat kan je dan zoal met een dreumes ondernemen? Mocht je een beetje inspiratie nodig hebben lees dan alles over Jonah’s favoriete activiteiten zowel binnen als buitenshuis en waarom ik deze ook heel graag met hem onderneem!  

8x op avontuur

 
Samen wat eten bij de Hema

Oké, deze klinkt een beetje lullig. Maar Hema is wat mij betreft de beste plek om samen met een dreumes rustig te kunnen zitten en wat te eten. Of het nu een lekker tussendoortje is of een broodje, ze hebben vast wel iets dat jullie allebei lekker vinden! Wij hebben het geluk (tot nu toe) dat Jonah echt alles eet. Hij is dol op een broodje zalm met roomkaas maar ook een chocolade muffin gaat er natuurlijk zonder gemak in. Een fristi erbij (of gewoon sap van thuis) en hij is blij! Ik denk dat ik dit misschien wel één van de leukste dingen vind om samen met hem te doen. Hij maakt er elke keer weer een zooitje van maar goed, die één op één tijd heb je weer in de pocket!

De speeltuin

Simpeler kan niet toch? Nu weet ik dat niet elke buurt even kindvriendelijk is en er niet overal even leuke speeltuinen te vinden zijn. Maar als je een dreumes bent, ben je al blij met een glijbaan van een meter hoog! Als het weer het toe laat loop ik dan ook minimaal twee keer per week even naar één van de speeltuintjes in de buurt. Meestal neem ik de kinderwagen mee maar laat ik hem in ieder geval heen zelf lopen. Hij geniet van dit soort vrijheid momentjes en voelt zich meteen een hele meneer. Onderweg klets ik met hem en maak ik hem vast enthousiast voor waar we naar toe gaan. Nu wij dit regelmatig gedaan hebben begrijpt hij het ook als ik vraag ‘’Wil je naar de speeltuin?’’ Hij begint te springen, rent naar de schoenenkast, trekt zijn lievelingspaar eruit en commandeert mij vervolgens deze bij hem aan te doen. Zijn enthousiasme is iedere keer weer ontroerend! Eenmaal aangekomen bij de speeltuin geef ik hem de ruimte om te ontdekken en volg ik hem gewoon. Af en toe moet ik hem wel even weg trekken bij het fietspad natuurlijk maar goed dat hoort erbij! Zoals ik al eens eerder verteld heb is Jonah een heel sociaal kereltje. Hij legt heel makkelijk contact en dit sta ik dan ook zeker niet in de weg. Zo loopt hij rustig op een groep ‘’grote’’ jongens af ( zijn gewoon volwassen kerels) en laat hij wel even weten ook mee te willen doen met een potje basketbal! Op een veilige afstand aanschouw ik dit tafereel en na een minuut of vijf gun ik de jongens weer hun vrijheid. Spelen en socializen, wat wil je nog meer?

Zwemmen

Zwemmen is life! Helemaal voor onze waterrat. Al vanaf dat hij drie maanden is ga ik vaak met hem zwemmen. Het begon allemaal met een babyzwemles maar daar ben ik eerlijk gezegd iets te nuchter voor. Al dat kumbaya is mij net iets te veel van het goede! Dus zwemmen we lekker vrij. En dan het liefste in een warm bad want van koud water moet hij niks weten. En ik ook niet! TIP! Elke woensdag is er van 18.00 tot 19.00 uur familiezwemmen bij Het Mineraal. (Gooisekant Almere)  Dit is een klein bad waar de temperatuur van het water zo’n 33 graden is. HEERLIJK! Een uur is voor deze leeftijd ook lang zat, want hij is daarna helemaal uitgeteld! Voor 3,50 pp lig je er al in, en iedereen slaapt heerlijk daarna!

Rennen en dansen

Het grappige is dat Jonah ons hele ‘’ren spel’’ zelf verzonnen heeft. Het is heel simpel. Ik zeg tegen hem dat hij bij het raam moet gaan staan, tel tot drie en roep ‘’rennen!’’. Hij rent dan zo hard als hij kan (op blote voeten😉) de hele woonkamer door. En om de ene of andere reden vind hij dit heel erg leuk! Dit herhalen we zo’n vier a vijf keer en soms ren ik zelf ook nog even mee. Naast dat hij dus het woord rennen helemaal eigen gemaakt heeft, (zowel verbaal als fysiek) is hardop tot drie tellen ook een fluitje van een cent geworden! Ook dansen vind hij super leuk. En dan met name, bij mij op de arm.

Helpen in het huishouden

Het is niet alleen handig voor later dat onze kroost weet hoe een stofzuiger werkt maar helpen in het huishouden is natuurlijk een hele serieuze aangelegenheid. Ik geef hem dan een billendoekje waarmee hij driftig de salontafel gaat schoonmaken. Of de kat. Hij pakt op eigen initiatief zijn mooie rode bezem en gaat als een speer de woonkamer door. En als ik hem dan bedank voor zijn hulp, is hij eventjes apentrots. Ook dekt hij al de tafel, pakt het pannetje voor de eieren uit de kast, en gooit op mijn verzoek gesneden stukjes groente in het daarvoor bedoelde kommetje. Ineens is hij het beu en gaat dan liever de brokjes van ‘’Ria’’ (lees Riva) in zijn waterbak onderdompelen. Want naast al dat brave helpen moet er ook even stout gedaan worden natuurlijk.

De kinderboerderij

Ook een klassieker natuurlijk! Wat is nu leuker op deze leeftijd dan diertjes kijken? Want ik weet niet hoe dat bij jullie thuis gaat, maar de vragen ‘’hoe doet een koe?’’ en ‘’Wat doet een varken”? zijn toch wel zo’n beetje de meest gestelde vragen hier! Inmiddels herkent Jonah de dieren ook in het echt en kijkt hij verbaasd op als de koe daadwerkelijk ‘’Boeeeee’’ doet. Het zijn mooie leermomenten maar het is ook gewoon heel erg leuk!

De eendjes (volgens Jonah vogels) voeren

Oké deze blijft favoriet hier. Jonah heeft een vogel obsessie die ik nu nog heel erg schattig vind maar waarvan ik hoop dat hij er wel voor zijn tiende uit komt. Want Vogels kom je natuurlijk overal tegen en mocht jij ze nog niet gezien hebben dan zorgt Jonah wel dat je ze spot. ‘’VLOGEL’’! ‘’KIJK MAMA VLOGEL’’ Waarom hij zo onder de indruk is van vogels weet ik niet maar het blijft een genot om te zien hoe graag hij aan de waterkant staat met brood in zijn handjes. De eerste paar keer moest ik hem er wel aan helpen herinneren dat dit brood niet voor zijn buikje bedoeld was maar goed dat weet hij dus inmiddels. De eenden vind hij ook wel geinig hoor maar ‘’vlogels’’ zijn toffer. Oh en hij draagt het brood he, heel belangrijk!

Boekjes lezen en kleuren

Kleuren is nog niet helemaal van je datje. Hij heeft er simpelweg nog niet het geduld voor en die potloodjes eindigen eerder in zijn mond dan op het papier. Toch is dat grappig want op het kinderdagverblijf knutselt hij maar wat graag! Boekjes lezen daarentegen is favoriet! Hij kan heel lief met zijn beentjes gekruist en een boekje op schoot het ene boek na het anderen doorbladeren. ‘’Oh kijk!’’ roept hij dan. Of hij begint gewoon uit het niets heel hard te lachen. Zal het wel een grappig boek zijn denk ik dan maar. Wij wilde dit natuurlijk stimuleren, want laten we wel wezen ik heb liever dat hij met een boek op schoot zit dan met een tablet. Dus heeft hij nu een ware boekenhoek in zijn kamer. De boekjes staan (meestal) mooi uitgestald zodat hij echt kan kiezen. En dat doet hij ook. Voor het slapen gaan mag hij drie boekjes kiezen. Die lezen we dan niet in de boekenhoek maar lekker op het grote bed van papa en mama. Echt een momentje samen, en wederom heel leerzaam!

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

five × two =